Napi útravaló #4

Ma reggel szembejött velem ez a fotó , a Szex és New York sorozat sikeres Ügyvédnőjérôl. Sikeres az – szoktuk mondani –, aki mindent elér, amit csak szeretne, aki megvalósíthatja és meg is valósítja az álmait, terveit. Sikeres az, akinek minden jól megy. Sikeres az, akinek mindene megvan. De megvan-e valóban mindene? Megvan-e az elégedettsége, a békessége is, vagy csak azért küzd annyit, hogy valamiképpen kitöltse az életét magába szippantó hatalmas ürességet? Egyrészt ott bujkálhat bennünk az irigység, a „bárcsak én is ilyen lennék” sóhaja, mert csak azt látjuk, mennyire könnyű a sikeres ember számára az élet. Előtte minden ajtó nyitva, minden és mindenki a rendelkezésére áll. Nincs gondja a holnapra, nem rettentik a számlák, nem fél a munkahelyi leépítésektől, nem orrol rá a főnök, mert saját, sikeres vállalkozása van. Másrészt, jó, ha egy kissé félretesszük a látszatot és feltesszük a kérdést: Vajon boldoggá teszi-e a siker? Értékes-e számára az, amit elér? Boldog-e, elégedett-e mellette a családja, a környezete? A sikeresség egy tudatos, standard állapot, vagy körülmény – és hangulatfüggő? Mert ha a sikeresség csak egy fényben pompázó szappanbuborék, amely egyik pillanatról a másikra szétpukkad, akkor köszönöm, de a magam sikertelensége számomra a legnagyobb siker.A sikerességnek, akármilyen furcsán hangzik is, két fajtája van:

1. az öncélú karrierépítő siker

2. a közösségorientált siker(Tirek -Sikeresség)Bármelyikrôl legyen is szó, annak aki eléri minden oka meg lehet arra, hogy élvezze!

Ehhez pedig az szükséges, hogy kiegyensúlyozott önértékelése és megfelelő Önszeretete legyen!A Wikipedia szerint az önértékelés „az ember kritikai megítélése és minősítése önmagáról, képességeiről, tevékenységéről, magatartásáról. A folyamatos önmegfigyelésen és önellenőrzésen alapuló önértékelés lehetővé teszi az egészséges, személyiségre jellemző önismeret és önbizalom kialakulását, az önirányítás képességének fejlődését.”„Énmárkádat“ szeretnéd megtalálni, felépíteni? ➡️Benned a branded! Támogathatlak benne! ➡️😊✅#coaching#workandtravel#lifestyle#life#personal#branding#business#womenpower#élj#énidő

Csoportba csatlakozás : https://www.facebook.com/groups/2573751496237992